Äppelmarknaden i Kivik

Äppelmarknaden i Kivik
27 september (3 dagar)

Åk med och upplev höstens stora skördefest på Kiviks Äppelmarknad!

Dag 1. Gotland - Kristianstad, fredag 27 september
Samling hos Karlssons Buss i Lye kl. 14:20 eller vid hamnterminalen i Visby kl. 15:20. Färjan avgår kl. 16:20 med ankomst till Oskarshamn kl. 19:20. Se till att ni är mätta och glada innan vi kommer iland eftersom vi har en lång resa framför oss ner till vår slutdestination för dagen: Kristianstad. Där kommer vi att övernatta på First Hotel Christian IV för en välförtjänt natts vila.

Dag 2. Kristianstad - Kivik - Kristianstad, lördag 28 september
Dag två kommer vi att helhjärtat spendera på resans höjdpunkt, Äppelmarknaden i Kivik! Efter frukost på hotellet ger vi oss av ca kl. 9:00. Äppelmarknaden gick av stapeln för första gånga 1988 efter en turbulent debatt som vi idag minns vid namn ”Äppelkriget”. Marknaden har sedan start fått mycket uppmärksamhet inte minst av det äppelkonstverk som varje år avtäcks. Idag har marknaden flera tusen besökare varje år. Efter vår heldag beger vi oss till Kiviks musteri för den som vill handla med sig hem. Tillbaka på vårt hotell äter vi sedan en gemensam middag.

Dag 3. Kristianstad - Gotland, söndag 29 september
Efter en härlig sovmorgon och frukost på hotellet påbörjar vi vår resa hem till Gotland. Men på vägen har vi tid för ytterligare ett äventyr! Vi föreslår tillexempel ett besök på Kalmar slott med en guidad tur, ett stopp vid det världsberömda glasbruket Orrefors eller varför inte en guidad tur på Kungsholms fort i Karlskronas skärgård! Man kan även ägna eftermiddagen åt en tur ut på Öland för att se kungafamiljens egna semesterparadis: Solliden. Eftersom vi har en del tid så lämnar vi denna eftermiddag öppen för er att tillsammans komma överens om vad ni helst skulle vilja göra. Efteråt tar vi oss an de sista milen till Oskarshamn för att slutligen ta färjan kl. 20:05 tillbaka till Gotland med ankomst kl. 23:25. Färjetiderna är ännu ej fastställda.

Pris: 2950 kr/per person med del i dubbelrum
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter.
• Alla båt och bussresor.
• Hotell, dag 2.
• Frukost, dag 2
• Entrébiljett vid äppelmarknaden i Kivik

Enkelrumstillägg: 600:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Boka resa

Senaste anmälan: 20 augusti 2019, efteranmälan i mån av plats.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!