resmål

Visningsö med remmalag
27 juni (3 dagar)

Åk med och upplev Remmalag på Visingsö i sommarskrud, smaka på söta polkagrisar i Gränna, ett spännande polaräventyr med Andréeexpeditionen och en hjärtskärande samhällsskildring på Tändsticksmuseet i Jönköping!

Dag 1. Gotland - Gränna, måndag 27 juni
Samling hos Karlsson buss i Lye kl. 04.35 eller vid hamnterminalen i Visby kl. 05.35. Färjan avgår kl. 06.35 med ankomst till Oskarshamn ca kl.09.30. Därefter åker vi mot Jönköping och Tändsticksmuséet! Här kommer vi få en guidad visning om Jönköpings svunna tid som blomstrande industristad under 1800- och 1900-talet men också om framgångens baksida. Se mera på www.matchmuseum.se. Efter vår guidade visning beger vi oss mot vårt Hotel Gyllene Uttern utanför Gränna för gemensam middag och övernattning.

Dag 2. Gränna - Visningsö - Gränna, tisdag 28 juni
Dag två kommer vi att helhjärtat spendera på resans höjdpunkt: Remmalaget på Visingsö! Vi åker färja från Gränna till Visingsö ca kl. 10.30. På Visingsö kommer vi att få åka en guidad tur med häst och vagn! Efteråt äter vi tillsammans lunch på restaurang Solbacken, följt av lite fri tid innan vi tar färjan tillbaka ca 14.40 till fastlandet och vidare tillbaka till hotellet för en gemensam middag. På Visingsö hittar du bland annat en av de ekskogar som riket anlade för skeppsbyggen under 1800-talet, men som idag har blivit en fantastisk naturupplevelse för öns många besökare, liksom en häpnadsväckande Visningsborgs slottsruin med anor från 1600-talet!

Dag 3. Gränna - Gotland, onsdag 29 juni
Efter en härlig sovmorgon och frukost på hotellet väntar ytterligare en fullspäckad dag med spännande besöksmål! Vi åker och besöker en utställning om svensk polarhistoria på Gränna museum. Här kommer vi få veta mer om Andrée expeditionen som tog sin början en dag i juli 1897 och de livsödena som kom att vänta äventyrarna. Se mera på www.grennamuseum.se. När vi ändå är i trakterna går det inte att missa Grännas minst sagt söta polkagrisfabrik. Fabriken är öppen både för visning och inköp för den sötsugna! När det börjar nalkas för lunch åker vi tillbaka till Gyllene Uttern med strålande utsikt över Vätterns mäktiga vatten och äter tillsammans. Mätta och glada påbörjar vi vår resa hem. Obligatoriskt busskaffestopp på någon trevlig rastplats kan väntas innan de sista milen till Oskarshamn för att slutligen ta färjan kl.21.15 tillbaka till Gotland som väntas ankomma ca kl. 00.10 till Visby hamn.

Pris: 4600:- per person med del i dubbelrum/hytt.
I priset ingår:
• Väg och färjeavgifter
• Alla båt- och bussresor
• Hotell på Hotel Gyllene Uttern
• Frukost, dag 2-3, lunch dag 2-3 samt middag, dag 1-2
• Entrébiljett och guidad tur till Tändsticksmuséet • Åktur med häst och vagn på Visingsö • Entrébiljett till Gränna museum

Enkelrumstillägg: 1200:-.
Anmälningsavgift: 500:-, som betalas inom 10 dagar efter bokning. Resterande betalas senast 20 dagar före avresa.
Avbeställningsskydd: 150:-, betalas samtidigt som anmälningsavgiften.

Boka resa

Senaste anmälan: 20 maj 2022, efteranmälan i mån av plats.


Vi reserverar oss för ev. ändrade båttider, ändrade besöksmål i programmet samt förändrade valutakurser och oförutsedda utgifter som turistskatter med mera, vilka faller utanför vår kontroll.

Busschaufför på resan är Per-Axel Karlsson, tel. 070-740 11 64.

Välkomna önskar Per-Axel med personal!